Youtube zakelijk

Youtube kent iedereen van de vele filmpjes die hierop te vinden zijn. Daarnaast is het op dit moment na Google de grootste zoekmachine, maar wat kan een bedrijf met deze informatie? Voor welke doeleinde kan Youtube ingezet worden?

Je kunt allereerst een introductie film maken van je bedrijf. Op deze manier krijgt de consument gelijk een duidelijk beeld van je bedrijf. Daarnaast kun je uiteraard ook alle individuele producten op Youtube zetten. Ook instructievideo’s zijn heel populair. Deze heb ik zelfs gebruikt voor de opmaak van deze website.

Dit zijn allemaal voorbeelden waarbij de klant eigenlijk al in aanraking is gekomen met het bedrijf. Het leukste wat je tegenkomt zijn de video’s van bedrijven dit uiteindelijk viral gaan. Het is indrukwekkend om te zien, hoe vaak sommige video’s bekeken worden. Het beste voorbeeld van de laatste tijd is het volgende filmpje van Ditzo:

Dit filmpje laat niet alleen zelf al zien dat ze het geld wat ze gereserveerd hadden voor de reclames uiteindelijk geven om kanker de wereld uit te helpen, geven ze wel eerst aan dat dit met een euro per view gebeurd (tot een maximum van 1 miljoen). Dit is uiteindelijk binnen een maand gelukt. Om meer naamsbekendheid te generen is het dus zaak dat je video uiteindelijk viral gaat.

Gebruikte bron:
http://videomarketingnederland.nl/youtube-zakelijk-gebruiken/

 

Advertisements
This entry was posted in Youtube. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s